Tjuvar på krogen…

Det är förvånansvärt att så många tjejer är så oförsiktiga med sina tillhörigheter under krogbesök. Killarna är mer alerta.

Inte förrän någon blir drabbad som hon först inser hur viktigt det är att vara på sin vakt. Okej att omdömet inte alltid är hundra efter några öl/vin. Men att gång på gång behöva påpeka för tjejer som lägger ifrån sig väskor, för att dansa eller vila armarna, är väldigt oförståeligt för mig.

Det behöver inte vara en yrkestjuv i farten för att väskan ska försvinna, utan det räcker med en helt vanlig individ som är lite rund under fötterna som lockas att norpa väskan. Tillfället gör tjuven. Det kan vara någon som aldrig tidigare gjort sig skyldig till lagöverträdelser som begår en sådan här handling.

Måste samtidigt påpeka att jag är minst lika förvånad och glad att så många plånböcker, mobiler och väskor kommer tillrätta efter att de blivit inlämnade av andra gäster. Väldigt glädjande att så många ändå är så ärliga. Men det ursäktar inte att vara oförsiktig och naiv. Håll i era saker eller lämna in det i garderoben. Lämna aldrig föremål obevakat.

Problemet på krogarna är så omfattande att polisen ska börja utbilda krogvakter i hur man ertappar ficktjuvar/tjuvar i köer och på krogen.

Vakternas roll och ansvar blir bara större och större…

20130612-133021.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s